16 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Деница Николова: Санирането продължава. Въпросът за съфинансирането е неясен

Всички сгради, които към този момент се санират, ще бъдат завършени през 2018 година. Това обяви в Бургас заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова. Към днешна дата подписаните договори са над 2 000, а изцяло завършените сгради – около 600. Николова обяви, че все още не е ясно дали в следващия етапна програмата за енергийна ефективност ще се изисква съфинансиране от страна на собствениците.

„Не можем да кажем категорично какъв ще бъде моделът. Трябва да преминат всички обсъждания. Темата ще бъде подложена на дебат в парламента“, каза Деница Николова. Над 200 милиона лева са усвоени само в Бургас през изминалия програмен период по Оперативна програма „Регионално развитие“, стана ясно от нейните думи.

“В Бургас виждаме много ясно промяната и резултатите от вложените средства и ресурси по всички оперативни програми. Само по ОП „Регионално развитие“ 2007- 2013 година в града са  вложени над 205 млн. лева, като инвестиции, които касаят не само подкрепа за развитието на града, но имаме инвестиции за пътната инфраструктура , в сферата на здравеопазването и в сферата на образованието. Моделът на интегрираните инвестиции е най-видим“, каза още Николова.

По думите й, 86 млн. лева ще се вложат за развитие на градската среда в Бургас до 2020 година, за да се допълни инвестицията за градския транспорт. Парите ще се използват и за надграждане на културната инфраструктура. Днес Николова участва в кръгла маса, на която да бъдат представени приоритетите за предстоящото Председателство на Съвета на Европейския съюз в ресора на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

 

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук