10.4 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Дете- чудо обра наградите на международния фестивал „ Морска раковина”

Деветгодишната Виктория Дзюба стана любимка на публиката по време на Международния телевизионен фестивал „ Морска раковина”, който събра на сцената на Амфитеатъра 500 талантливи деца, които са носители на национални и международни награди в различните видове изкуства.
Фестивалът се провежда под патронажа на председателя на общинския съвет в Созопол Красимира Германова и има второ издание за джаз и класическа музика през есента.

Малката Вики стана най- голямата знаменитост през трите фестивални дни,а нейните виртуозни изпълнения караха публиката да затаи дъх. Детето- чудо, детето- каучук или нашата Вики бяха най- честите възклицания по време на изпълненията й. Талантливата украинка спечели безапелационно Гран При на фестивала и наградата на председателя на общинския съвет Красимира Германова.

На първо място журито класира фолклорния ансамбъл „Кирниченко” от Украйна. Награди получиха  още два украински ансамбъла- „Ренесанс” за естрадна хореография и „Еделвайс” за детска хореография.Наградата за народна хореография спечели беларуския ансамбъл „Цукаринка”.

При вокалните изпълнители журито награди 6 годишния Ерик Мъкъртчян от Армения, изпълнителя на народни песни Йосип  Чава от Украйна в категория „джаз вокал” Влад Герасименко от Украйна, който получи и специална награда за сценично поведение.Първата награда за класически вокал отиде заслужено при дуета Катя Марусик и Оля Варикаш.

Фестивалът „Морска раковина” е вече част от Европейската Асоциация на културните фестивали със седалище гр. Липтовски микулаш- Словакия и всички  носители на награди ще вземат участие във фестивалите в Словакия,които ще се проведат в гр. Липтовски микулаш от 03.01- 10.12014 г. и на фестивала „Jadgranstar „   ,който ще се проведе от 15.06-22.06.2014 г. в гр. Трогар,Хърватия.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук