11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Димитър Людиев на форум на КНСБ: Европрограмите осигуриха нови работни места в Бургас

Водачът на групата общински съветници от ГЕРБ-Бургас през изтеклия мандат Димитър Людиев участва в среща в Бургас, организирана от КНСБ. Събитието се проведе в зала „Георги Баев” в Морското казино и в нея взеха участие Пламен Димитров – президент на КНСБ, Здравко Тошков – председател на КНСБ-Бургас, зам.-кметът по финанси в община Бургас Красимир Стойчев, Ивелина Стратева – директор на дирекция “Икономика и стопански дейности” от Община Бургас.

В дискусията се включиха и представители на синдикалните организации в сферата на образованието, културата, здравеопазването, общинската администрация и др, както и представители на различни политически сили. Те изразиха положителното си мнение по отношение на сключените колективно-трудовите договори с община Бургас, подкрепата, която получават от администрацията и в лицето на кмета Димитър Николов. Сред разискваните теми бяха  важността на синдикалните организации, техните проблеми и бъдещи инициативи, диалогът между тях и местната власт, състоянието на пазара на труда, както и предстоящите местни избори.

„Подобни срещи са важни и ползотворни, защото е важно да има дебат, да се чуят добрите идеи и да се разискват проблеми. Преди всичко това не е политически предизборен дебат. През последните 2 мандата на управление на ГЕРБ всички видяха какво се случи в Бургас и по какъв начин градът се промени. Това е резултат на баланс във всички обществено-значими сфери и стабилно развитие. Цифрите също говорят много – през 2007 г. бюджетът на Община Бургас беше 46 млн. лв., а сега е близо 190 млн. лв. Това устойчиво развитие е благодарение на усилията на кмета г-н Николов, на Общинския съвет и на общинската администрация. Важно е да обърнем внимание и на привлечените европейски средства – по този показател Бургас е отличник, чрез тях се разкриват нови работни места, подобрява се качеството на живот. Със сигурност това ще е и една от посоките ни на работа при следващ мандат, защото доказано работи”, коментира по време на срещата Димитър Людиев.

Той очерта напредъка и видимите резултати в различните сфери в Бургас, който в последните години е все по-предпочитан град за живеене.

„Почти не е останало училище или детска градина, които да не са ремонтирани, в учебните заведения се въвеждат иновации и нови практически платформи. В сферата на здравеопазването се инвестират много средства за нова висококачествена техника – като пример за това е Онкологичният център. Средствата от общинския бюджет за култура се увеличават и благодарение на богатия културен календар, Бургас привлича туристи и вече се утвърди като предпочитана дестинация. Не на последно място – работим активно за бизнеса, за привличането на инвеститори, което не е лека задача и е рисково, но се справяме и в това отношение. Винаги сме работили по това, което можем да изпълним и затова почти 100% от поетите ни ангажименти са реализирани”, допълни още водачът на групата съветници от ГЕРБ в изминалия мандат.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук