9 C
Бургас
понеделник, 8 март, 2021

Димитър Маргаритов: „Ще следим офертите на туроператорите за 8-ми декември”

Месец преди студентския празник Комисията за защита на потребителите (КЗП) започва масирани проверки на предлагането на пакетни туристически пътувания. Това съобщи в предаването „Седмицата” по „Дарик” радио Димитър Маргаритов, председател на институцията.

 

Инспекторите ще проверяват дали дейността на туроператорите и турагентите, които ще предлагат пакети за студентите отговаря на всички изисквания на закона.

 

„Когато говорим за пътувания, които се предлагат от туроператор, е много важно да се провери дали той наистина съществува. Има регистър на официалната интернет страница на Министерството на туризма, където може да се направи такава справка. Отделно, без това да е панацея, тъй като младите хора общуват много в социалните мрежи, такъв тип обмен на информация също може да бъде полезен. Важно е да изискат сключването на писмен договор, да пазят платежните документи, защото, ако се породят неприятности, трябва да има механизъм, по който да бъдат обезщетени.”, коментира Маргаритов.

 

В рамките на кампанията „Лято`2015” комисията е установила случаи, при които „туроператори са предлагали допълнителни елементи към дадено пътуване, за които потребителят разбира впоследствие, че трябва да заплати отделно от общата цена или са обещавани подаръци при закупуване на пакет, които после не са били предоставяни.”, добави Маргаритов.

 

„Смятам, че трябва да продължим да наблюдаваме този сегмент много внимателно и във връзка с настъпващия 8-ми декември, а и в навечерието на подобни празници и събития, защото тогава по-лесно може да станете жертва на някаква нелоялна практика, свързана с пакетно пътуване, от което после да не сте удовлетворени напълно.”, допълни Маргаритов.

 

 

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ