14.3 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Димитър Николов: Въвеждаме експериментално до 35 км/ч по улиците в Бургас

Нужно е да опитаме. Многото жалби на родители, директори на училища и на наши съграждани ни провокираха да направим това. Хората са недоволни от високата скорост на движение, особено в междублоковите пространства, заяви Димитър Николов пред zonaburgas.bg

В момента, според закона за движение по пътищата, разрешената скорост на движение в тези райони е 50км/ч. нашето желание е експериментално в някои от тези зони, предимно такива с висока концентрация на училища и детски градини и социални заведения да сложим ограничение до 35км/ч. Ще направим това с поставянето на необходимата сигнализация. Надяваме се, че ще успеем да намалим значитлено пътните инциденти“, обясни кметът.

По думите му, към днешна дата в Бургас има регистрирани 208 000 автомобила и продължават с бързи темпове да се регистрират нови, а възможността да се разширяват габаритите на бургаските улици почти липсва.

„Не можем да успеем да осигурим големи пространства за скоростни отсечки. Затова и взехме това решение. Ако тази инициатива се окаже успешна ще я приложим и в останалите жилищни райони на града“, допълни още Димитър Николов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук