29.1 C
Бургас
вторник, юли 5, 2022

Диян Димов е номиниран за “Бург на годината“

Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов е номиниран за престижната награда “Бург на годината“. Инициативата е на “Радио 1” Бургас, радио „MIXX” и радио „Фолк”. Кампанията “Бург на годината” съществува от 1999 г., а призът се присъжда за принос в развитието и популяризирането на град Бургас. Статуетката „Бург на годината” традиционно се връчва на 6-ти декември по време на тържествата за празника на Бургас – Никулден. строителство халетаИзпълнителният директор на пристанището Диян Димов е номниран за възхода на порта в резултат на неговото управление в последните няколко години. Сред номинираните за престижната награда тази година са Атанаска Николова, зам.-кмет в община Бургас, Никола Добрев, президент на хандбален клуб „Фрегата“, актьорът Димитър Рачков и Пейо Пантелеев- поет, актьор, режисьор, мим. Самото влизане в списъка на номинираните е признание за кандидатите.

Изпълнителният директор на бургаското пристанище Диян Димов посочи, че е благодарен за номинацията и се чувства удовлетворен, че усилията на ръководството на порта, общината и държавата да отворят града към морето са оценени от бургазлии. През последните няколко години територията на бургаското пристанище видимо се промени. Градът разполага с модерна Морска гара, която е необходима за безпроблемното обслужване на круизните кораби и крайбрежното плаване. Част от територията на пристанището е отворена за свободен достъп на бургазлии, като зоната непрекъснато се благоустроява и предстоят още дейности в тази посока. От тази година Пристанище Бургас разполага и с един от най-модерните в Европа центрове за управление на корабоплаването. В момента Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура” извършва реконструкция на най-стария закрит пристанищен склад „Магазия 1”, който ще се превъне в Морски културен център с функционалност за втори пасажерски терминал. След като миналата година за празника на Бургас бе открито ново хале за съхранение на яхтите на територита на Марината, сега към приключване е строителството на две нови халета – основно и ремонтно. След приемането на обектите те ще бъдат предадени за ползване на двата бургаски яхт клуба.

реконструкция Магазия строежЕдно от международните признания за „Пристанище Бургас” ЕАД през тази година бе приемането му за член на една от най-авторитетните круизни асоциации MedCruise. Наред с това продължават нашите усилия за запазване товарооборота и за привличането на нови товари. Към днешна дата товрооборотът на пристанището е по- голям спрямо същият период на миналата година, като се надяваме да запазим този темп и през декември. Освен в Зоната за свободен достъп се влагат средства по рехабилитация на подкранови пътища, корабни места, за ремонт на кранове и товарната техника. Към настоящия момент инвестицията в най-големите обекти – Магазия 1, новата трафик кула, рехабилитацията на корабните места, сторителството на яхтените халета, предстоящата процедура за благоустройство и озеленяване на Зоната за обществен достъп възлиза на над 10 милиона лева. По този начин е спазено обещанието на министъра на транспорта Ивайло Московски в бургаското пристанище през 2015-та година да бъдат вложени 12 милиона лева. Пристанище Бургас е част от града и както градът се обновява и развива през последните години, така се променя и облика на пристанището. Благодарен съм на бургазлии за тази номинация и за това, че са забелязали тези усилия”, каза в интервю по повод номинацията Диян Димов. Той допълни, че всеки от номинираните кандидати за „Бург на годината” е достоен да получи статуетката. Сред носителите на приза са Георги Калоянчев, Тони Димитрова, братя Диневи, Ирина Иванова, проф. Петко Чобанов, кметът Димитър Николов, д-р Николай Недев, Семир Абумелих, Денислав Суслеков, Мари Славова, Рафи Бохосян, Петър Алексиев.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук