13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Доброто, сторено за Анна-Мария, спасява живота на млада бургазлийка

Последното дарение на превозвача „М-Бус” за малката Анна-Мария, която ни напусна на 2 април, ще помогне на млада бургазлийка да получи втори шанс за живот. Това е 32-годишната Тереза Ганчева, която има нужда от бъбречна трансплантация. През февруари „М-Бус” организира кампания, по време на която отделяше по 10 стотинки от стойността на всеки закупен билет. TerezaСъбраните средства трябваше да бъдат използвани за финалната част от лечението на Анна-Мария – присаждане на стволови клетки. За съжаление състоянието на момиченцето рязко се влоши и тя загуби битката с рака два месеца по-късно. Въпреки това – доброто, което детето успя да събуди в хората около себе си, продължава да вдъхва надежда и днес.

„Говорих със семейството на Анна-Мария и те се съгласиха с отделените средства да помогнем на друг човек”, каза управителят на „М-Бус” Румен Христов.

Събраните пари са в размер на 3 800 лева и ще помогнат за трансплантацията на Тереза, която ще бъде извършена в Турция. За нея са необходими общо около 32 000 евро, като семейството успя да събере по-голямата част от тях с помощта на близки, приятели, колегите на Тереза и нейната майка, както и с финансова помощ, гласувана от Общински съвет – Бургас.

Майката на Тереза е помогнала на хиляди малки бургазлийчета да дойдат на бял свят, защото е една от най-известните акушерки в Бургас. Сега това, на което най-много се надява, е да успее за втори път да дари живот на собственото си дете.

Кампанията за Тереза продължава до края на месеца. Всеки, който иска да помогне, може да го направи, като преведе средства на:

Дарителска сметка – Инвестбанк АД Тереза Иванова Ганчева BGN BG98IORT81285009827400 BAE IORT8128 BIC IORTBGSF Сметката е левова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук