20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

До 5 000 лева глоба за непочистен сняг

По централната бургаска улица „Александровска“ подходите пред търговските обекти са почистени. Такава е обстановката и в жилищните комплекси, където има струпани много търговски обекти на едно място. Не така обаче стоят нещата около жилищните блокове, живущите в които са задължени също да се включват в почистването на снега пред входните пространства.

„Именно заради това отправяме предупреждения и съвети към гражданите на Бургас – нека всеки да излезе да почисти пред кооперацията, пред магазина, за да не се допускат инциденти“, призова Веселин Василев, директор на Дирекция „Управление при кризи, обществен ред и сигурност“ (УКОРС) в Община Бургас.

До този момент няма подадени сигнали за опасно надвиснали ледени висулки от покривите на сградите, въпреки че минусовите температури благоприятстват образуването им няма такива поради малката снежна покривка, която се е задържала по покривите. До 5 000 лева е глобата, която Община Бургас би могла да наложи за непочистени от снега и поледицата подходи към обществени институции, търговски обекти, жилищни блокове./ ИА „Фокус“

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук