5 C
Бургас
петък, март 5, 2021

Жельо Вардунски: Ще превърнем крепостта Русокастрон в туристическа атракция

Крепостта край каменското село Русокастро трябва да бъде разкрита, възстановена и отворена за посетители. Около това се обединиха депутатите от ГЕРБ, Диана Йорданова и Димитър Бойчев, директорът на Националния исторически музей проф. Божидар Димитров и кандидатът за кмет на община Камено, Жельо Вардунски, който има подкрепата на Реформаторския блок и ПП ГЕРБ.

Кандидатът за кмет на Камено заяви, че ще търси всички възможности за финансиране на обекта. Според него, Русокастро разполага с уникална възможност за развитие културно исторически туризъм, която не бива да бъде пропусната. Мнението подкрепи и проф. Божидар Димитров, който е убеден, че интерес към възстановената крепост ще има.

„Жельо Вардунски има нашата подкрепа. Русокастрон има потенциал, от който може да се възползва не само село Русокастро, но и цялата община Камено”, каза от своя страна депутатът Димитър Бойчев. Освен превръщането на крепостта Русокастрон в туристическа атракция, в програмата на Жельо Вардунски е залегнало и популяризирането на пещерата Русина дупка, която се намира близо до крепостта.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874FansLike
1,756FollowersFollow
11,740SubscribersSubscribe

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ