10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Задържаха 25 чужденци край Приморско

25 чуждестранни граждани, нелегално преминали границата са задържани в микробус на пътя Царево – Приморско, съобщиха от ОД на МВР-Бургас.Вчера около 06.45 ч. на пътя Царево – Приморско, в близост до бензиностанция в Приморско, служители от Районно управление – Приморско забелязали микробус, с хасковска регистрация, който решили да проверят.

Последвали го и в момента, в който го настигнали, установили, че микробуса е с работещ двигател, без водач, като в купето му се превозват общо 25 нелегално преминали граница на България, самоопределящи се, като афганистанци. След проведените оперативно-издирвателни и заградителни действия, за проверка е спрян лек автомобил, с кърджалийска регистрация, управляван от 29-годишна жена от Димитровград, с който се придвижвали и : 22-годишна жена от Харманли и 20-годишен мъж от с. Шишманово, обл. Хасково.

Констатирано е, че автомобила бил един вид „пилотен „, съпровождащ микробуса, като избягалия водач на микробуса, на 20 години, се е качил в лекия автомобил, с идеята да напусне местопрестъплението. Водачът на микробуса е направил пълни самопризнания и е задържан за срок от 24 часа. Повдигнато му е обвинение за каналджийство по чл. 281 ал. 2, т.1 от НК. Нелегално преминалите също са задържани и предадени на служители от отдел „Миграция“ към ОДМВР – Бургас са настаняване в специализиран център. По случая е образувано бързо полицейско производство.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук