12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Засилени мерки за сигурност в Бургас

Към момента сме предприели по-засилени мерки за сигурност, каза за Радио „Фокус“ Бургас старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас във връзка с терористичните атаки в Брюксел и Турция и ситуацията в страната. 

По неговите думи предприетите мерки от ОД на МВР са изцяло в синхрон с указанията на МВР.  „По обясними причини по-осторожни са нашите служители към местата със струпване на голям брой хора. Това са големите търговски обекти, транспортните възли, обществените места и т.н. Всеки един от нашите служители е получил точен инструктаж какво да прави и как да действа, така че да може да се обезпечи сигурността на хората“, обясни комисар Калоянов.
Той допълни, че през тази година в ОД на МВР не са получавани фалшиви заплахи за терористични атаки.
„Съставът е инструктиран как да действа при евентуално получаване на такъв сигнал. Всеки един сигнал при нас се проверява много обстойно, внимателно и задълбочено“, категоричен бе директорът на ОД на МВР.
Той обясни, че подаването на сигнали с невярна информация носи своята отговорност като в определени случаи се носи и наказателна отговорност или административно-наказателна отговорност като глобите не са малки.  След проведено съвещание с другите звена към МВР са разпределени зоните за отговорност и задачите за изпълнение относно сигурността на летище, пристанище, гари и други.
7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук