14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Затвор от 5 години за смърт на пътя

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура –Бургас, съдът определи ефективно наказание от 5г. „лишаване от свобода“ спрямо бургазлията Митко Илиев, признат за виновен в причиняване по непредпазливост на смърт на мъж, при управление на лек автомобил в нетрезво състояние

По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Бургас, съдът определи ефективно наказание от 5г. „лишаване от свобода“ спрямо бургазлията Митко Илиев.

Той е признат за виновен за това, че 11.04.2015 г. около 22:30 часа на километър 13 на път №5391, между село Детелина и село Крушево, община Карнобат, Бургаска област, при управление на МПС – лек автомобил “Опел Вектра”, в пияно състояние, с концентрация на алкохол в кръвта 2,32 промила и без да има необходимата правоспособност за управление на МПС, нарушил правилата за движение по пътищата, като управлявал пътно превозно средство със скорост над определената максимална стойност за извън населено място, а именно с около 98,3 км/ч, при извършване на маневра изпреварване,   допуснал пътнотранспортно произшествие с мотопед “Симсон 50”, управляван от Николай Х. от село Детелина, общ. Карнобат, Бургаска област – ударил челно движещия се срещуположно в лявата лента на пътя мотопед и по непредпазливост причинил смъртта на водача му, като след извършване на деянието деецът е избягал от местопроизшествието – престъпление по чл.343, ал.3, предл. първо, предл. шесто и предл. седмо, буква “б” предл. първо вр. чл.342, ал.1 от НК.

Наказанието ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук