24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Зафиров към конгреса: Никой не трябва да живее с усещането за незаменимост!

БСП повече не бива да дава повод за твърдения , че в Народното събрание има пожизнени „сенатори”, отдавна прехвърлили своя зенит на ефективност“, допълни Зафиров. Обръщам се публично към моите другари от БСП, делегати на предстоящото заседание на конгреса на партията. Нека проявим мъдрост и дадем знак , че разбираме сигнала, който ни дадоха нашите сънародници. България има нужда от свежест в политическите физиономии и засилване на пряката демокрация“, това заяви депутатът от БСП Атанас Зафиров, който се очаква да оглави листа и на тези избори от Бургас.
Според него това са и двете основни промени в устава, които трябва да се подкрепят. „Никой повече не трябва да живее с усещането за незаменимост и да превръща народното представителство в професия ! Смятам, че предложената граница от 12 години е напълно достатъчна за един социалист, за да развие и реализира парламентарния си потенциал, да даде своя дан в общото ни дело и след това да намери достойно продължение на политическата си кариера в другите форми и механизми, които предлага партията.

 

За добро, или за зло, всички погледи на хората са вперени в парламента, всичко което става в тази страна се идентифицира по някакъв начин с народните представители и БСП повече не бива да дава повод за твърдения , че в Народното събрание има пожизнени „сенатори”, отдавна прехвърлили своя зенит на ефективност“, допълни Зафиров.

 
По вторият важен въпрос – прекият избор на Председател на партията, Зафиров заяви, че го е подкрепил, защото иска начело на партията да има достойни и смели лидери, със самочувствие за пряко избрани от редовите социалисти.

 

„Искам моите лидери да имат свободата и независимостта от партийни лобита и предконгресни завери. Искам лидери с излъчване на победители. И понеже виждам в настоящия председател на партията точно такъв лидер, който сега има нужда от подкрепата на нас, редовите социалисти, съм готов да му я дам безрезервно , с едно единствено условие“, допълни Зафиров.

източник: epicenter.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук