18.2 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Идват валежи с гръмотевици, температурите падат

През нощта ще бъде предимно ясно, с временни увеличения на облачността над Северозападна България, където е възможно и краткотрайно да превали. Още в сутрешните часове вятърът ще започне да се ориентира от запад-северозапад, през деня ще бъде умерен, в Дунавската равнина и силен. С него ще нахлува хладен въздух. С преминаването на студен атмосферен фронт, до обяд ще превали на места главно в Северозападна България, а след пладне и в други райони на страната, като вечерта в Източна България ще има условия за гръмотевични бури, има и вероятност за градушки. Максималните температури ще са в широки граници: от 25°-26° в северозападните, до 36°-38° в югоизточните райони. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН за „Фокус”.

Над Черноморието през по-голямата част от деня ще преобладава слънчево време. Първоначално вятърът ще е слаб от юг, но около и след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. По-късно след обяд облачността ще се увеличи и на места вечерта ще превали и прегърми. През деня ще е горещо с максимални температури 32°-35°. Температурата на морската вода е 25-26°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Облачността ще е променлива, по-значителна над Стара планина. На места от запад на изток краткотрайно ще превали, възможно е и да прегърми. Дневната температура на височина 1200 метра ще е 20°, а на 2000 метра около 14°.

В понеделник в Дунавската равнина и Източна България ще продължи да духа умерен вятър от запад-северозапад, след обяд ще отслабне, а привечер ще стихне. Ще има променлива облачност, почти без валежи. Температурите ще се понижат още и максималните ще са между 22° и 27°. Във вторник и сряда ще преобладава слънчево време, но ще има и временни увеличения на облачността. Вероятността за валежи е малка. Температурите ще се задържат без съществена промяна.

източник: 24 часа

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук