9.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Кабинетът в оставка определи концесионерите на 6 плажа по морето

Правителството в оставка определи концесионерите на шест плажа по родното Черноморие, съобщава БГНЕС. С нови стопани за следващите 20 години се сдобиха плажовете „Къмпинг „Оазис” и „Къмпинг Нестинарка” в Царево, „Дюни-юг” в Созопол, „Обзор-юг”, „Нов плаж „Свети Влас” и „Свети Влас-изток” в Несебър.

Концесионерите са определени след проведени конкурси.

За концесионер на плаж „Къмпинг „Оазис” е определен „Оазис бийч” ООД. Той ще предлага цена на чадър и на шезлонг от по 6 лева в платената зона.

Концесионер на „Дюни-юг” е „ГБС-ТУРС” ЕАД. Цената за ползване на чадър и шезлонг там ще бъде по 7 лева за всяко съоръжение.

Плажът „Обзор-юг” ще се стопанисва от „Еспи Агро” ООД. Плажуващите там ще плащат по 3 лева за шезлонг и също толкова – за чадър.

Концесионер на „Нов плаж „Свети Влас” и на „Свети Влас-изток” е „Венид Бийч” ООД. Цената на шезлонг и на чадър и за двата плажа е от по 8 лева.

„Перла турист” ООД е концесионер на плаж „Къмпинг „Нестинарка”. За ползване на чадърите и шезлонгите там ще се заплаща с по 0,36 лева.

Кабинетът одобри и подписването на допълнително споразумение с концесионера на морски плаж „Аркутино” за извършване на укрепителни дейности на намиращия се в него вълнолом.

Съоръжението е брегоукрепващо и вълнозащитно, като се използва и за пристан. В сключения през 2001 г. договор за концесия със срок от 20 години не са предвидени инвестиции след 2010 г. Въпреки това, концесионерът е изготвял и представял инвестиционните си програми за всяка година със заложени средства за опазване на околната среда и водите, както и за борбата със свлачищата, ерозията и абразията в района.

В проекта за укрепването на вълнолома концесионерът ще влози 434 000 лева. Заради инвестицията срокът на концесията се удължава до 2027 г.

Нова ТВ

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук