11.5 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Само в zonaburgas! Кметският наместник на Топузево остава в ареста /видео/

Кметът на котленското село Топузево Николай Попов остава в ареста, решиха апелативните магистрати в Бургас. Той ще застане на подсъдимата скамейка за трафик на близо 25 килограма метамфетамин. Попов беше задържан на граничен пункт „Лесово” на влизане от Турция в края на март.

В управлявания от него автомобил бяха открити няколко пакета с наркотици, укрити в тайници. Заедно с него беше задържана и млада жена, която към днешна дата е освободена. Ако бъде признат за виновен Попов може да получи до до 15 години затвор или глоба до 200 000 лева, като и конфискация в полза на държавата на превозното средство, с което Попов е пренасял наркотиците.

В съдебната зала днес стана ясно, че въпросният автомобил е бил управляван от Попов с пълномощно. Реалният собственик на скъпото черно „Ауди” остана неизвестен. Според защитата на кметския наместник, в обвинението са допуснати множество пропуски.

Липсват документи за извършения полеви тест за употреба на наркотици, направен на Попов по време на задържането му. Прокуратурата разполага и с една снимка, от която не става ясно, нито какъв е снимания на нея автомобил, нито дали в него въобще са пренасяни наркотици. Липсват и дактилоскопични проби от пликовете с розови таблетки. Днес в съда дойдоха няколко яки момчета, за да подкрепят кмета на Топузево. Пред медиите обясниха, че присъствието им било „служебно”.

popov_1460030113

Снимка от кампанията на Николай Попов/ BTV 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук