24.3 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Кметът резна парите на „Титан“ и „БКС“

Продължава почистването на пътните артерии на територията на община Бургас. 500 тона сол и пясък са използвани до този момент за основните маршрути. Няма селища без електричество. Аварията в селата Извор и Маринка вече е отстранена, възстановява се електрозахранването в село Твърдица.

Надлез „Владимир Павлов“, пешеходните улици „Александровска“ и „Богориди“, се обработват с химически препарати, както и пътят Бургас – Ветрен и Бургас – Сарафово.

Служители на фирма „Титан“ и затворници извършват ръчно почистване около спирките и училищата. Обработват се трасетата на градския транспорт, обществените сгради, спирките и училищата. Почистването на тротоарите, площите пред офисите и търговските обекти, е ангажимент на собствениците на общите части и имотите.

Рано сутринта днес е имало проблем с почистването на пътя до село Драганово, както и Изворище – Банево. Заради забавянето на почистването в някои участъци, няма да бъдат платени разходите на две от отговорните фирми – „Титан“ и „БКС“, обяви кметът Димитър Николов.

Основните пътни артерии са проходими. Днес започна обработка на второстепенните улици.

До края на тези седмица времето ще се характеризира със засилена атмосферна динамика. Усложнената обстановка създава условия за образуването на поледици и заледявания по пътищата.

През нощта ще е облачно, като на повечето места ще вали сняг и само по крайбрежието той постепенно ще преминава в дъжд и са възможни поледици. Ще духа умерен до силен вятър предимно от североизток. Ще е студено, с преобладаващи минимални температури между минус 11 и минус 6 градуса, а по Черноморието от минус 2 до 3.

Утре ще остане облачно, но само по крайбрежието ще вали дъжд. Вятърът ще е умерен до засилен от североизток и едва привечер ще отслабне и ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са от между минус 5 до 0 градуса във вътрешността и от 1 до 6 по Черноморието!

Община Бургас препоръчва на всички свои жители и гости да се съобразят с метеорологичната обстановка. Да не се предприемат излишни пътувания. За да не се образуват поледици, които могат за причинят опасност и травми на хората, всички собственици на търговски обекти трябва да почистят тротоарите. Специализираната техника на фирмите за снегопочичване и поддържане  работи непрекъснато, а екипите са в денонощно дежурство. Специалисти от общинска администрация извършват непрекъснати проверки и следят за обстановката, за да може при необходимост да се предприемат своевременни мерки за намаляване на последиците за населението и инфраструктурата.

При критична ситуация хората могат да звънят на спешния телефон 112 или 84-15-60 /денонощен дежурен при Община Бургас/ и  да подават коректна и точна информация, за да бъдат резултатни действията на специализираните органи за ограничаване на последиците.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук