9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Корнелия Нинова пребори опозицията в БСП

Лидерът на левицата Корнелия Нинова пребори опозицията в редиците на БСП. Заседанието на извънредния конгрес на партията започна с гласуване на промени в Устава на БСП, свързани с избора на председател.

Предложените промени засягаха избора на председател на партията. Искането беше партията да си върне правото на избор на председател.

„Конгресът извърши политическа грешка, като подведен под лозунга, че реализира демокрация, гласува решение, според което концентрира цялата власт в ръцете на председателя”, заяви Ваня Добрева от Софийската организация на БСП.
Крум Зарков: Заговор срещу Корнелия Нинова нямаНяма сериозен човек, който да мисли, че има по-подготвен и отговорен човек от Нинова, категоричен е той
Чавдар Георгиев също се обяви за промени, като предложи да се задължи Националният съвет да изготви такива промени и да ги представи на следващото заседание.

Валери Илчев коментира, че с направените промени суверенът сам решава кой да ръководи партията и се обяви против нови промени.

Искането беше подложено на гласуване и отхвърлено със 149 гласа „за”, 397 „против” и 45 „въздържали се”.

Така опозицията се преброи, а Нинова не пропусна да ги контраатакува без да назовава имена.

„Ако усетите, че вашият партиен или държавен водач го е докарал дотам, че да се скрие зад вас и да ви бута, махайте го веднага, този човек не става”, заяви тя.
източник: BTV

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук