22.1 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Кунева: Трябва ни мандатно правителство и служебен парламент

Най-добрият вариант за България е мандатно правителство и служебен парламент с конкретни ангажименти и конкретна работа, която трябва да свърши за определен период от време. Това заяви в Бургас лидерът на Движение „България на гражданите” Меглена Кунева. Според нея не е ясно дали Пламен Орешарски ще подаде оставка защото, очевидно, не той взема решенията. Кунева потвърди, че „България на гражданите” води разговори с ДСБ за обединение в дясно. В създадената контактна група участва Найден Зеленогорски.

Дебатът е за създаване на Гражданска платформа в дясно или на Десен блок, каза  Зеленогорски. Общата цел е олигархията да бъде изхвърлена от политиката у нас и в  името на това ще бъдат направени първите крачки на сближаване в дясно. „България на гражданите” е подписала декларация, озаглавена „Четири стъпки за излизане от политическата кризата”, която е за оставка на кабинета Орешарски и нов избирателен кодекс.  ”В  този момент с ГЕРБ не можем да преговаряме, за нас тази партия е популистка  и няма място в обединената десница”, заяви Зеленогорски. Той посочи още, че СДС са виновни за разбиването на Синята коалиция и очакват от тях ясно да кажат ще продължат ли да бъдат патерица на ГЕРБ.

Тома Биков допълни, че обединението в дясно е възможно заради общата проевропейската насоченост . Според Биков протестът  е „Европа срещу мутрите” защото в момента съществува антиевропейска коалиция, която работи за отдалечаване от Европа.

Общинското събрание на „България на Гражданите”, което се е провело днес в Бургас е номинирало Меглена Кунева за председател на партията. Кандидатурата и ще бъде гласувана на националното събрание на партията през септември. Избрано е и редовно ръководство на политическата формация в Бургас. За общински председател е избран частният предприемач Живко Табаков.  Зам. председатели са Стоян Грозев и Валентина Косева.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук