15.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Късният влак Бургас – София се запали, няма пострадали

Локомотивът на нощния влак между Бургас и София се е запалил снощи около 23.00 часа, в участъка между гарите Айтос и Черноград. Няма пострадали след инцидента. Машинистите са предприели незабавни действия за аварийно спиране на влака, а локомотивната бригада е използвала наличните пожарогасители. Пътниците са превозени с автобуси. Към момента движението в участъка между Айтос и Черноград се осъществява само по едната линия, но няма нарушаване на разписанието на БДЖ.

Технически проблем е причината за пожара във влака Бургас – София, съобщиха от пресцентъра на МВР. Композицията е била от две машини и шест вагона. Около 23.00 часа по време на движение е усетен мирис на изгорял проводник. 41-годишния машинист и 25-годишния пом.-машинист забелязали, че локомотива, теглещ композицията, гори в долната си част, като спрели влака и започнали действия по гасенето на огъня.

По първоначални данни пожарът е предизвикан от авария на подкошови хоризонтални вентилатори на машината, които дали късо съединение. Огънят е потушен от два противопожарни екипа на РЗПАБ – Айтос и един екип на РЗПАБ – Бургас, състоящи се от един противопожарен автомобил и четири огнеборци.
С влака се превозвали около 60 пътници и служителите от БДЖ.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук