14.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Лотарията на данъчните хит в Интернет

Лотарията на НАП и Министерството на финансите, обявена на 16 ноември,  стана хит в интернет и социалните мрежи. До момента сайтът на играта kasovbon.bg е посетен над 290 000 пъти, регистрирани са близо 100 000 касови бележки на обща стойност 1,6 млн. лв. Потребители в социалните мрежи масово споделят информация по темата, а  на телефоните на НАП постъпват стотици телефонни обаждания всеки ден.

1545 бургазлии вече участват в Лотарията като регистрираните от тях касови бележки са 7660, а общата им стойност надвишава 110 000 лева, уточниха от тириториалната дирекция на Националната агенция за приходите в Бургас.

Голямата награда – лек автомобил, с всички екстри, ще бъде изтеглена по Коледа догодина, а дотогава всяка седмица, след 20 декември, данъчните ще дават смартфон, а всеки месец – 40 инчов смарт 3Д телевизор. Да участва в лотарията може всеки, навършил 14 години, който има профил в сайта kasovbon.bg и е регистрирал валидни касови бележки, издадени след 16.11.2015 г. включително. Няма ограничения за вида на покупката, нито изискване за минимална и максимална стойност, допълват от НАП. Данъчните обаче предупреждават, че задължително условие за получаване на награда, е участникът да пази хартиено или сканирано копие от фискалния бон.

До седмица ще е достъпно и мобилно приложение за устройства с операционна система IOS, както и възможност за хората без достъп до интернет, да регистрират бележки денонощно на телефона на НАП 0700 18 700.

„Тази лотария е и възможност за активизиране на гражданския контрол в процеса на изсветляване на икономиката. Да не забравяме, че касовата бележка е и своеобразна гаранция за правата ни като потребители”, коментира говорителят на НАП Бургас Христо Узунов.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук