11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Макет на Черно море краси Морска гара Бургас

Макет на Черно море ще посреща туристите в залата на „Пристигащи” на Морска гара Бургас. В момента се извършва неговия монтаж. Макетът е дело на младия бургаски художник Добрин Вътев, който работи в сферата на живописта, графиката, скулптурата и пространственото оформление.

Инициативата за изработването и поставянето на макета на Черно море на Морска гара е на Соня Енилова, председател на УС на Бургаската регионална туристическа асоциация и Диян Димов, изпълнителен директор на „Пристанище Бургас” ЕАД. Изработването на обемното изображение стана възможно по проект „Модел за интегрирано управление на територията на черноморските естуари“, който се съфинансира от Европейския фонд за регионално развитие чрез съвместната оперативна програма на Черноморския басейн 2007-2013 г.
Макетът е с размери 1,5 метра на 2,5 метра. На него обемно е изобразен черноморският басейн, вливащите се реки, релефът на заобикалящата суша. Представени са шестте черноморски държави – България, Грузия, Румъния, Русия, Турция и Украйна и по- големите пристанищни градове.

Изпълнителният директор на „Пристанище Бургас” ЕАД Диян Димов посочи, че пространствения модел освен че ще забавлява, ще дава и информация на туристите за това в коя точка на брега на Черно море се намират. Освен това те ще могат да проследят и маршрута на своето пътуване до Бургас.  Морска гара ще бъде отворена на празника на Бургас – Никулден, когато жителите и гостите на града за първи път ще имат възможност да разгледат и да се снимат за спомен пред макета на Черно море.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук