24.9 C
Бургас
петък, март 29, 2024

„Малка песен за Бургас“ откри Петото издание на фестивала „Сребро в косите“

С песента „Малка песен за Бургас“ дамския хор „Алени макове“ от град Ямбол откри Петото издание на Националния фестивал „Сребро в косите, песен в душите“. В рамките на два дни на сцената в НХК ще се качат над 750 изпълнители от 90 песенни ансамбъла от цялата страна. Те ще представят автентичен и обработен български фолклор, популярни естрадни, патриотични и стари градски песни.

Фестивалът, насочен към хората от третата възраст, се организира от Община Бургас и Сдружение „Съюз на пенсионерите – 2004“. Целта му е социална адаптация на хората от т. нар. „сребърна“ възраст, както и съхраняване, развиване и популяризиране на хубавата българска фолклорна, естрадна и стара градска песен.

Участници и гости бяха поздравени от Димитър Николов, който припомни как преди пет години Община Бургас е подкрепила създаването и организирането на фестивала и им пожела да продължават да пазят и показват на младите безценната българска песен.

До 17.00 часа днес, на сцената на НХК своя талант ще покажат общо 45 формации и индивидуални изпълнители от Бургас и страната. По традиция през втората вечер /30 септември/ от 17.30 часа ще се състои гала концерт на най-атрактивните участници, който се посвещава на датата 1 октомври – Международен ден на възрастните хора.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук