12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Мария Габриел награди победителите във фотоконкурса „Бургас-европейски град на спорта”

На тържествена церемония в Информационния център в Бургас на ръководителя на българската делегация в Групата на ЕНП в Европейския парламент и зам.-председател на Групата на ЕНП Мария Габриел бяха наградени победителите в тазгодишното издание на конкурса „Моят Бургас е моята Европа”, организиран от евродепутата и клуб „България за младите”. Творческата надпревара беше посветена на спортуващия Бургас и премина под мотото „Бургас-европейски град на спорта 2015”.

 

2Специални гости на церемонията по награждаването бяха кметът на Община Бургас Димитър Николов, Димитър Бойчев – народен представител и Областен координатор на ГЕРБ, Диана Йорданова – също народен представител от парламентарната група на ГЕРБ и Димитър Людиев – общински съветник от ГЕРБ.

 

6В приветствието си до участниците в конкурса, Мария Габриел подчерта изключително високото качество на получените близо 40 фотографии и силата на тяхното послание. „Идеята за конкурса дойде спонтанно. Стремежът ни беше да провокираме бургазлии да пресъздадат в една фотография желанието им Бургас да се развива като силен град на спорта след избирането му за Европейски град на спорта за 2015 г. благодарение на усилията на кмета Димитър Николов и неговия екип. Журито бяхме много затруднени при избора на най-добрите фотографии, защото всяка една от тях носеше силно послание за принадлежност към Бургас и неговите възможности за практикуване на множество видове спорт.”, заяви зам.-председателят на Групата на ЕНП в Европарламента. Тя изненада присъстващите, че изложбата на участващите в конкурса фотографии, която сега е подредена в Информационния център, ще бъде представена и в Европейския парламент в Брюксел.

 

„От тези снимки виждам колко е пъстър градът ни. В ангажираното ми с проблеми ежедневие невинаги имам възможност да го видя. Но фотографиите наистина дават ясна представа, че това, което сме направили през последните години, радва бургазлии и се ползва на практика”, заяви кметът Димитър Николов.

 

Димитър Бойчев от своя страна благодари на Мария Габриел за инициативата и на кмета Димитър Николов за създадените отлични условия за спорт в Бургас. „Впечатлен съм от всички участници – направили са уникални фотоси. Надявам се този конкурс да стане традиция и да имаме още повече участници”, допълни областния координатор на ГЕРБ.

 

Мария Габриел награди авторите на фотосите, класирани на първите три места, с посещение на Европейския парламент в Брюксел. Това са Димитър Граматиков, Иван Кацаров и Теодора Димитрова. С поощрителни награди – дигитална рамка за снимка, бяха отличени Димитър Радев и Тани Костадинов. Класираната на първо място Теодора Димитрова получи и символичен самолетен билет с пожеланието за емоционално и ползотворно посещение в столицата на Европа.

 

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук