11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Масовка за почистване на речните корита в общината

Община Бургас продължава превантивните мерки за предотвратяване на наводнения. Те са част от програмата за ограничаване на последствията от природни бедствия. Почистването се извършва без прекъсване от месец април и продължава по график. То обхваща коритата на реките и деретата, които попадат в урбанизираната територия на населените места. В работата участват и хора, лишени от свобода, на които е осигурено необходимото оборудване.

В момента се извършва ръчно почистване на отводнителния канал в село Твърдица. Предстои почистване на дерето в село Миролюбово и на отводнителните канали в „Сарафово“ и „Крайморие“. Почистени са коритата на Малката река и река Чакърлийка в Равнец и Братово, както и дерето в „Рудник“ и „Черно море“.

Екипите са отстранили падналите клони, избуялата растителност и изхвърлените отпадъци от деретата в Българово, селата Драганово, Брястовец, Изворище, Димчево, Маринка, както и в кварталите „Ветрен“, „Долно Езерово“ и „Лозово“.

Изкопани са отводнителни канали в Българово и селата Извор и Равнец. С помощта на техника са изгребани наносите от коритото на реката в „Лозово“ и деретата в квартал „Долно Езерово“. Това ще улесни оттичането на водата при обилни валежи, за да се предотврати наводняването на къщи, стопански постройки и земеделски площи.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук