28.1 C
Бургас
петък, юли 1, 2022

Машинист за самоубийците на релсите: Дори да затвориш очи, усещаш удара

На 2 април лек автомобил премина неправилно през железопътна линия. При инцидента жена и дете бяха ранени, а шофьорът на автомобила почина в болницата няколко дни по-късно. Това не е първия такъв инцидент. Станимир е машинист от 18 години. Не е присъствал на този инцидент, но неведнъж е срещал смъртта на релсите, управлявайки влака, с мисълта, че не може да спре. Все още помни първият легнал на релсите пред него.

„Беше от лявата страна по посока на движението, излезе от храстите, застана по средата на линията, вдигна ръце към небето, помоли се на всички богове, обърна се и… чакаше да го ударим. Беше неизбежно. Чувстваш само безпомощност, не можеш да завиеш като колата наляво или надясно, ти си само направо, натиснал си спирачките, взел си всички мерки и виждаш, че ударът на човека е неизбежен”, разказва Станимир пред Нова тв.

Да погледнеш смъртта с очи, но дори и да ги затвориш, усещаш удара, така Станимир описва чувството да „убиеш”. Няколко години по-късно кошмарът се повтаря. Този път жена ляга на релсите. „Тогава установих, че човешкият живот е нищо”, споделя машинистът.

Хората, решили сами да сложат край на живота си, далеч не са единствените жертви на релсите. Само за последните две години произшествията при неправилно преминаване през железопътен прелез са 24, при които има 13 ранени и трима загинали.

Няма данни колко души са намерили смъртта си заради това, че прелезът, през който минават, е необезопасен. Знае се, че такива са общо 280. А как и дали да бъдат обезопасени решава специална комисия от Национална компания „Железопътна инфраструктура”, местната власт, областните пътни управления и дирекции на МВР.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук