18.8 C
Бургас
понеделник, май 16, 2022

Бъчварова ще настоява за най-високи санкции срещу каналджийството

„Ще настоявам в спешен порядък да бъдат разгледани законодателните промени, които да регламентират възможно най-високи санкции срещу трафикантите, съизмерими със сериозността на деянието каналджийство. Това би намалило значително привлекателността на тази дейност за организираните групи“,  заяви днес министърът на вътрешните работи по време на работно посещение до ГПУ и ГКПП Малко Търново. Румяна Бъчварова подчерта, че основна задача в работата на МВР, наред с доброто управление на границата и опазването на националната сигурност,  е борбата с каналджийството. Това включва стриктното и бързо регистриране на мигрантите и търсещите убежище, за да не попадат в мрежите на трафикантите, които поставят в риск живота на тези хора – често пъти жени, деца.
В рамките на посещението вътрешният министър се запозна с  резултатите от настоящите специализирани операции, които се провеждат от граничните служители и провери на място напредъка по изграждането на възпрепятстващото съоръжение в района на отговорност.
Министър Бъчварова подчерта, че приоритет за България е да поддържа високата  степен на готовност за потенциално увеличаване на миграционния натиск, както и за предоствяне на необходимата организация, условия и грижи за потърсилите убежище у нас.
По време на посещението, вътрешният министър проведе работни среща с началника на ГПУ Малко Търново комисар Кирил Кидеров и заместник-директора на ГД „Гранична полиция“ Стоян Иванов и посети терена, където ще се изгражда възпрепятстващото съоръжение.

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук