14.3 C
Бургас
петък, април 19, 2024

Мъжките момичета на ГЕРБ – красиви и работливи

„Горда съм, че листата ни в Бургас, е едно доказателство, че в ГЕРБ се отчита значимостта на жените в политика. В първите 10 места имаме пет жени и петима мъже. Иска ми се да вярвам, че ние сме доказали, че се справяме с предизвикателствата, че работим много без да се плашим от предизвикателствата. Работата ни дава своите резултати. През управлението на ГЕРБ, жените намериха своето място в управлението на България.” Това обяви на среща с Жени – ГЕРБ в Бургас водачът на местната листа с кандидати-депутати Ивелина Василева.

По думите й, 66% от екипа на ръководеното от нея Министерство на околната среда и водите в кабинета на Бойко Борисов, е било съставено от дами. „На жените може да се разчита – на силните жени, които вземат смели решения, които предлагат реалните решения. За мен е чест и гордост да бъда домакин на този форум. Може би точно днес е удачно да поговорим за жените и тяхната роля в обществено политическия живот. Да направим живота на хората по-добър – това е фокуса на нашата кампания. Ние показахме, че поемаме ангажименти и ги изпълняваме. Бургас е пример за това. Нашият град се промени кардинално. Свършихме доста неща. Това, което предстои е да продължим да надграждаме и развиваме България”, каза Ивелина Василева.

Тя допълни, че основен и стратегически приоритет за ГЕРБ е образованието. Здравеопазването и сигурността също са основните стълбове, върху които се гради управленската програма на партията. „Все пак ние сме жени и се надявам, че сме оставил своя женски отпечатък върху всичко това, което сме направили. Мисля, че когато говорим за съграждане и грижа, това в максимална степен се отнася към същностните характеристики на жената. Можем да отчетем видими неща – десетките пречиствателни станции, обезпечаването на всички населени места с тези съоръжения, които са важни за икономиката и за нашите деца, грижата за природата. Ние имаме желание да продължим тази политика. Бургас за нас е най-важен за нашата регионална програма. Ние кандидатите от Бургас традиционно сме местни хора – хора, които милеят за Бургас и искат този град да продължава да бъде най-доброто място за живеене”, допълни Ивелина Василева.

По думите й, освен на образованието ГЕРБ ще заложи и на развитието на индустрията, която е свързана с високите технологии.

„Ние сме дамски отбор, които често вземаше трудни решения. Формулата на успеха беше, че се подкрепяхме като дами. Благодаря и на господата, защото трябва да знаем, че без мъжете които са до нас – и тези в работата, и тези вкъщи, нямаше да се справим. Трябва да отбележим, че именно Бойко Борисов гласува доверие на жените в управлението”, каза по време на срещата ексминистърът на регионалното развитие Лиляна Павлова, която е и водач на листата на ГЕРБ във Варна.

Според Павлова, успехът в управлението на ГЕРБ е белязан и от младия екип. „Това също беше важна стъпка. Даде се шанс на младите хора. Младежкият ентусиазъм ни помага в това, което правим. Затова се радвам много и на нашата младежка организация. Често ни наричат мъжки момичета, но мисля, че много хора ще се съгласят с мен, че в живота на жените им се налага да работят два пъти повече. Ние трябва да бъдем майки и съпруги и в същото време е важно да изглеждаме и добре, защото иначе се мисли, че нещо не е наред”, каза още Павлова.

Един от най-успешните министри на кабинета Борисов 2 допълни още: „За мен лично винаги са били важни качествата на един човек – дали е мъж или жена няма значение. Точно това, че успяхме да направим добър екип ни помогна за успеха, които имаме. Ще кажа две неща, понеже сме познати с инфраструктура – показахме, че когато поемаме ангажимент ние го изпълняваме. Този приоритет няма да го оставим, а ще го надграждаме, разбира се с новите ни политики за образование, здравеопазване, икономика. Нашата воля е да довършим пътя Бургас – Слънчев бряг. Имаме финансиране от миналата година. Наистина е въпрос на воля това да се случи.”

„Аз съм кандидат за депутат от Пазарджик и си пожелавам след 4 години и Пазарджик да стане най-добрия град за живеене. Заедно започнахме работа още през 2009 година. Тогава имаше страшно много заместник-министри жени. Във втория кабинет на господин Борисов имахме балансиран кабинет. Сега така е и в нашите листи. Нашата цел и винаги това което сме търсили са качествата. Все повече смели жени има напоследък, които знаят и могат и управляват добре. В ръководните позиции в бизнеса обаче не е така”, каза от своя страна Екатерина Захариева, което управлява правосъдното министерство във втория кабинет на Бойко Борисов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук