13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

На 23 юли представят в Бургас спектакъла „На Нея с обич! Емил Димитров“

„На нея с обич! Емил Димитров“ – музикалният спектакъл, който изправи на крака своята публика в зала 1 на НДК, се готви за следващите си срещи с Нея – Публиката. Той ще бъде представен за първи път на сцената  на Летния театър в Бургас на 23 юли 2017 г. от 21.00 часа.

„Емоционално завладяващ и разтърсващ!…Европейски спектакъл на българска сцена!…Интимен, въздействащ, красив!“ – тава са най-често изразяваните коментари от публиката след премиерата в София (20.12.2016 г.).

 

ЗА СПЕКТАКЪЛА

 

„На Нея с обич! Емил Димитров“ е завладяваща история за Артиста, за когото животът е музика, сцената – дом, а голямата любов – Публиката!

 

АРТИСТЪТ

 

Той изпя 400 песни, създаде първите български хитове, продаде над 70 000 000 плочи и за първи път събра 80 000 зрители на концерт в 60-те години на миналия век. Той е Емил Димитров!

 

ЗНАЕТЕ ИМЕТО МУ, НО НЕ ПОЗНАВАТЕ ИСТОРИЯТА МУ

 

Това е спектакъл за последната мечта на Артиста – да се срещне отново и за последен път с Нея – своята Публика. По пътя към Нея времето се връща назад и разказва историята на  един живот, изпълнен с радости и болки, изпитания и победи, слава и самота. Живот, в който всичко е музика!

 

МУЗИКАТА в СПЕКТАКЪЛА

 

В спектакъла звучат, в изпълнение на актьора Даниел Цочев, 16 от незабравимите песни на Емил Димитров. Зрителите на „На Нея с обич! Емил Димитров“ имат привилегията да чуят за първи път песните в живо изпълнение на симфоничен оркестър и въздействието на живата музика е неповторимо. Сред песните, преплетени в историята и сами разказващи история, са: „Моя страна“, „Ако си дал“, „Писмо до мама“, „Само тази нощ“, „Джулия“, „Арлекино“, „Без грим“, „Върни ми времето“, „Ние се оженихме“, „Нашият сигнал“, „Вън вали“…и др.

 

С УЧАСТИЕТО НА:

 

В ролята на Емил Димитров е актьорът Даниел Цочев.

В ролята на многоликия образ на Тя е актрисата Антония Малинова.

Маестро Христо Павлов е диригент на музикалния състав – Оркестър Симфониета София и бенд формация.

 

ХАРМОНИЯ НА МУЗИКА, ТЕАТЪР И КИНО

 

Спектакълът е с впечатляваща визия от кратки кино истории, които се преплитат с излъчване в реално време на близки планове на актьорите от 3 видео камери. Мащабна и силно въздействаща картина, която зрителите виждат за първи път в български спектакъл.

 

ТВОРЧЕСКИ ЕКИП

 

Автор на завладяващата сценична история и продуцент на спектакъла е Нели Бенова от OXYMORON FACTORY. Великолепната сценична постановка на спектакъла е дело на актрисата Снежина Петрова. Категоричната и запомняща се черно-бяла стилистика на сценографията и костюмите е създадена от Свила Величкова. Видео дизайнер на късометражните филми и картини на екран е Владислав Илиев.

 

* БИЛЕТИТЕ за спектакъла могат да бъдат закупени от партньорската мрежа на Eventim на цени от 15 до 30 лв.

* Повече информация, можете да намерите на официална страница на спектакъла във Facebook: EmilDimitrov.NaNeya

 

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА АКТЬОРСКИЯ СЪСТАВ

 

Не за първи път Даниел Цочев има професионалната чест да представи пред публика образа на знаменит българин. Даниел е третият български актьор, изпълнявал ролята на Апостола („Тайната вечеря на Дякона Левски“). Десетки са ролите, изпълнени от актьора на театралните сцени на „Сълза и смях“ и театър „Възраждане“. Гласът му озвучава стотици роли на герои от игрални филми и сериали. За озвучаването на д-р Хаус в едноименния сериал актьорът е отличен с наградата Икар Златен глас. Даниел Цочев превръща любовта и преклонението си пред творчеството на своя съгражданин Емил Димитров в професионален проект през 2014 г., когато се ражда идеята за музикалния спектакъл. Следва период на усърдна работа в развитието на идеята и подготовка на паметните песни от репертоара на Емил Димитров.

Актрисата Антония Малинова от близо 20 години живее и участва в театрални и филмови проекти като актьор и режисьор във Франция.  Тя е първата българска актриса, която излиза на сцената на парижкия театър „Комеди франсез“. Езикът се оказва преодолима бариера за Антония и това й отваря вратите към много театрални сцени и участия във френски телевизионни продукции и игрални филми. Работила е с някои от най-популярните френски режисьори в театъра и киното.  Заедно с това, актрисата преподава актьорско майсторство в престижното театрално училище „Флоран“ в Париж.

В началото на 90-те години, Даниел и Антония са участвали съвместно в друг музикален сценичен проект – спектакъла „Магически гласове“ на проф. Румен Цонев, с който представят музикалното културно наследство на България зад граница. През 2016 г. отново музикален проект ги събира на една сцена – „На Нея с обич! Емил Димитров“.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук