11 C
Бургас
събота, април 20, 2024

НСНИ: Внушения за толериране на жилищната мафия уронват престижа на бранша

От Регионалната структура на Националното сдружение за недвижими имоти в Бургас изпратиха писмо до медиите, в което се изразява възмущение от тенденциозно предаване,  излъчено по телевизия СКАТ. От сдружението твърдят, че в ефира на „Паралакс” са били направени подвеждащи коментари за подготвяния Закон за регулиране дейността на агенциите за недвижими имоти. „Всички спекулации за налагане на монополен режим, за узаконяване на лоши практики и намеци за картелни споразумения и откровени обиди за толериране на „ Жилищната мафия”, ние от НСНИ считаме за уронващи престижа на бранша и членовете на сдружението”, се казва в отвореното писмо .

 

В него се разяснява, че сдружението,  въз основа на своя 20-годишен опит и практика в областта на недвижимите имоти, е изготвило и предложило на обсъждане рамка,  върху която НС да изготви и внесе за гласуване закон , който да регламентира дейността на търговците, работещи на пазара. Общото становище на членовете на НСНИ и на други браншови организации е , че Закон за брокерите на недвижими имоти трябва да има.

„Ние от НСНИ смятаме, че за всички участници на пазара на имоти е полезно да се съобразяват с правила и ясно да са регламентирани правата и задълженията им. Считаме ,че когато се обсъждат въпроси, свързани със закона трябва да се чуят всички заинтересовани страни.”, се казва в отвореното писмо. То е подписано от председателя на УС на Регионална структура на НСНИ Райна Минчева и от членовете  на УС на Регионална Структура на НСНИ Силвия Бенева и Таня Евтимова.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук