16 C
Бургас
четвъртък, април 25, 2024

Община Сунгурларе с огромен финансов дефицит

Новата кметска управа на Община Сунгурларе наследи огромен финансов дефицит. Хазната на общината е с неизплатени задължения в размер на 856 062 лева. Това стана ясно след извършена ревизия на общинската каса, каквато беше назначена по искане на новоизбрания кмет на общината инж. Васил Панделиев веднага след встъпването му в длъжност. Нецелесъобразните управленски решения към 31.10.2015г.  доведоха до финансов дефицит и особенни затруднения при изпълнение на основните дейности в края на годината.

Голяма част от населението на общината все още не са получили дървата си  за огрев, въпреки че са ги заплатили  преди повече от половин година. До 6 ноември 2015  от населението са  събрани 1 029 039 лв. Хората все още чакат дървата си за тях, а вече е средата на м. Декември. Предишната администрация на община Сунгурларе в лицето на д-р Георги Кенов са използвали парите за разплащане  на текущи разходи на общината. Ревизията се е натъкнала и на сериозни количества гориво, с които са били зареждани частни автомобили на служители на общинската администрация.

За първите 10 месеца на годината през ауспуха на личните автомобили на кмета и на негови приближени са минали тон бензин, над 4 тона дизел и над 2 хил. литра бропан бутан. Само  служебната кола на бившия кмет е изразходила гориво в размер на  16 394,19л. Изплатени за  136 220лв. за граждански договори на лица, въпреки многобройната численост на персонала в Община Сунгурларе. На фона на всичко това общинската хазна дължи и 586 674 лв. по банкови кредити, които е сключил бившият  кмет Кенов.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук