23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Осем загинали в Ню Йорк, властите разглеждат случая като тероризъм

Най-малко осем души са загинали, а над 12 са ранени след като камион се вряза в пешеходци в Ню Йорк, съобщава CNN. Шест от жертвите са загинали на място, други двама – в болницата. „Това беше терористичен акт, и то особено страхлив терористичен акт“, заяви кметът на града Бил де Блазио в пресконференция.

Той потвърди броя на жертвите. От полицията в града съобщиха, че са простреляли и задържали заподозрения и че в момента няма опасност в района. Той е идентифициран като 29-годишен мъж.

Губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо заяви, че няма данни за „широк заговор“ и че по-скоро става дума за самотен атентатор. Шофьорът е карал в лентата за велосипедисти поне няколко пресечки, прегазвайки хората, твърдят представители на властите.

След това шофьорът е излязъл и е извадил фалшиви оръжия. Тогава е бил прострелян от стеклите се на местопрестъплението полицаи, твърди нюйоркската полиция. Мъжът е задържан и е отведен в болница за лечение. CNN се позова на двама полицаи, които твърдят, че нападателят е викал Аллах Акбар.

Властите съобщиха, че разглеждат инцидента като терористичен акт, съобщи Independent. Инцидентът е станал в близост до гимназия, която в момента е блокирана. В близост се намирала и мемориала в памет на жертвите от 11 септември. Атаката е станала край река Хъдсън. Край местата, откъдето е минал камионът, се виждат разпилени счупени части от велосипеди./dnes.bg

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук