13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Остров Св. Анастасия става аржентински за седмица

Остров „Св. Анастасия“ ще стане аржентински за няколко дни. Идеята е следващото издание на Седмицата на аржентинската култура да се проведе на романтичната дестинация на 6 км в морето от Бургас.

Тази възможност коментираха на среща днес посланикът на Аржентина Н.Пр. Гилермо Азрак и кметът на Община Бургас Димитър Николов. Третото издание на Седмицата на аржентинската култура ще бъде посветено на 100- годишнината  от рождението на аржентинския писател и поет, представител на направлението магически реализъм Хулио Кортасар.

Предвижда се известни личности от българска и аржентинска страна да прочетат пред публика негови произведения на сцена на острова.

И в следващото издание на Седмицата на аржентинската култура ще има и много танцови демонстрации, кулинарни дегустации, ароматно вино и позитивно настроение, стана ясно още по време на срещата.

Кметът Димитър Николов предложи освен дестинацията за следващото издание на седмицата и възможността там под открито небе да се представят нови филмови заглавия от Аржентина. Идеята на градоначалника беше посрещната с ентусиазъм от Н.Пр. Гилермо Азрак, който е почитател на Бургас.

По време на срещата си с кмета Николов, посланикът  обяви, че  ще дари книги на известни аржентински автори, преведени на български език на  Регионална библиотека „П.К. Яворов“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук