12.1 C
Бургас
сряда, април 24, 2024

Отпуснаха 1 млн. лева за довършването на надлеза при Товарна гара

Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет и трансфери към общини в общ размер 7,438 млн. лева. На община Бургас са предоставени 1 млн. лв. за доизграждане на надлез над товарната жп гара с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“ – основен транспортно-комуникационен пътен възел в национален мащаб.

*Цялостният проект за изграждане на пътен възел „Запад“ с надлез е готов отдавна. Първият му етап приключи с отчуждаването на терени и преместването на подземните комуникации.

За изграждането на пътен възел „Запад“ има правителствено решение. Общата стойност на проекта е 20 987 912,38 лв. с ДДС, от които са отпуснати едва 4 млн. С тях е изградена една от отсечките, които свързват  ул. „Проф. Якимов“ и „Одрин“. Въпреки, че обектът е под шапката на Агенция Пътна инфраструктура, община Бургас вече инвестира близо 2 млн. лева отчуждаване на терени и преместване на подземната комуникация. Заради липсата на финансиране, останалите етапи от реализацията на проекта бяха замразени.

Стартирането на един от най-важните инфраструктурни обекти

за Бургас и региона – надлез над Товарна жп гара с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна„, ще доведе до извеждане на транзитния поток по обходен маршрут, разтоварване на основната улична мрежа и обезпечаване транспортно-комуникационното обслужване на територията. С новопроектираното трасе ще се осигури директна връзка от главен път І-6 София – Бургас и І-9 Варна – Бургас – М. Търново не само с производствените зони „Север“, „Юг“ и „Победа“, пристанищния комплекс, но и с цялото южно черноморско крайбрежие.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук