10.4 C
Бургас
петък, април 19, 2024

От Средец до парламента

Членове на Общински младежки съвет – Средец (ОМС) бяха поредната група посетители в Народното събрание по покана на бургаските депутати от ГЕРБ. Момичетата и момчетата на възраст от 14 до 18 години бяха придружени от Петя Шиварова, изпълнителен директор на „МИГ Средец” и член на сдружение „Диалог”. Децата са възпитаници на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий” и ПГМССЕ „Никола Вапцаров“.

Te бяха посрещнати от народните представители Димитър Бойчев и Иван Вълков и имаха възможност да присъстват на петъчния парламентарен контрол. Учениците от Общинския младежки съвет разгледаха сградата на парламента и надникнаха в кулоарите, за да видят отблизо как протича един работен ден на депутатите. След опознавателната обиколка всички те заедно със своите ръководители проведоха среща с бургаските депутати в зала „Изток”.

Учениците се интересуваха от повече информация по теми като младежка заетост, възможности за специализация и важни въпроси от обществено-политическия живот които са обект на обсъждане и при събранията на Общински младежки съвет. Димитър Бойчев насочи вниманието им към интересна идея – възможности за съвместни инициативи и работа между Общинския съвет в Средец и младежката организация. Колегата му Иван Вълков представи пред учениците различните оперативни програми като „Развитие на човешките ресурси” и „Програма за развитие на селските райони”, която е тясно свързана с община Средец и възможностите й за развитие.

*ОМС – Средец е създаден по проект № 257/14.11.2014 г. „Ти решаваш!“, финансиран по Програма за подкрепа на неправителствените организации в България по Финансов механизъм ЕИП  2009 – 2014 г. на Сдружение „Диалог“ и Община Средец. Сдружение“Диалог и Община Средец са първите, които инициират  създаването на Общински Младежки Съвет в област Бургас.  По този начин двата партньора за в бъдеще могат да съдействат и помагат в сферата на младежката политика.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук