9.9 C
Бургас
събота, април 20, 2024

ПМГ „Акад. Никола Обрешков“- Бургас- 45 години на върха

Елитното училище отбелязва рожден ден с двуседмична програма

С двуседмична програма ПМГ „Акад. Никола Обрешков“- Бургас ще отбележи своите 45 години сред училищата- първенци в българското образование.

Старт на празничната програма бе даден тази събота със състезание по математика за учениците от 1 до 7 клас.  Победителите ще бъдат  наградени на официална церемония на 8 март, от 12:30 ч. в Културен център Морско казино. Заедно с това ще бъде представен и новият сборник, който ПМГ- Бургас издава по случай рождения си ден. Сборникът е насочен към учениците от 4 до 7 клас и излиза под името „Математика в търсене на таланти“. Авторски колектив от гимназията е подбрал най-доброто от състезанията по математика в последните години, за да улесни подготовката на учениците, борещи се за място в природоматематическите гимназии в страната.

Въпреки подчертаната си математическа насоченост, от ПМГ не са забравили да включат в програмата и изяви по други предмети. Всички методическите обединения са организирали творчески прояви в своите направления, с които да покажат, че в елитното училище всеки предмет е на високо ниво. Сред най-открояващите се са школа по журналистика, ден на чуждите езици, ден на отворените врати в кабинета по химия, вълнуващи презентации по история и биология и конкурс за есе, в което учениците да разсъждават по темите „Не за училището , за живота се учим“ и „Моето училище – там, където мечтите и реализацията намират своята пресечна точка“. Спортен празник и домакинство на Националното състезание по физика допълват разнообразието от събития.

Ръководството на ПМГ не е подминало и онези учители, които са оставили години от своя живот пред черната дъска, създавайки победители в олимпиади и състезания, а днес вече са в заслужена почивка. Тържествен педагогически съвет ще събере 45 преподаватели, останали в историята на училището с успехите на своите възпитаници и настоящия педагогически колектив. Събитието е предвидено като среща на поколенията, посветена на историята, традициите, настоящето и бъдещето на елитната гимназия.

Кулминация на тържествата ще бъде празничният концерт, който ще разкрие разнообразието от таланти, които учениците от ПМГ- Бургас притежават. Освен изненадите, които математиците са подготвили за своите гости, поздрав ще поднесат възпитаници на НУМСИ „Панчо Владигеров“, ГЧЕ „Г.С. Раковски“ и  ГПНЕ „Гьоте“.  ПМГ „Акад. Никола Обрешков“- Бургас кани всички, които искат да се потопят в магията на изкуството, да заповядат на 10 март от 18:30 часа в Държавната опера в Бургас. Входът е свободен.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук