10.4 C
Бургас
събота, април 20, 2024

Пожар пламна в луксозен хотел в Дубай /видео/

Пожар избухна в луксозен хотел в Дубай близо до мястото, на което е трябвало да има пищно шоу с фойерверки по повод Нова година, предаде Асошиейтед прес. Причините за огнената стихия не са ясни. Пожарът е обхванал най-малко 20 етажа от сградата, намираща се близо до небостъргача „Бурдж Халифа“, който е най-високият в света (828 метра). Отломки от горящата сграда са падали на улицата. На мястото са пристигнали много пожарникарски екипи. Дубай е подготвил за Нова година три отделни спектакъла с фойерверки.

Бизнесдамата Дарина Павлова е била в хотел „Адрес“, който горя снощи в центъра на Дубай. Това разкри самата тя на страницата си във Facebook.

Вдовицата на Илия Павлов се е намирала на терасата на пламналата 63-етажна сграда.

„Нощта започна добре. Бях щастлива, защото бях с моите приятели на терасата на хотел „Адрес“ в центъра на Дубай, готова да се насладя на прекрасната гледка от фойерверките на „Бурж Халифа“.

„След това огънят започна и се разпространи за минути. Беше лудо и страшно! Благодаря на Бога, че успяхме да избягаме и отидохме на безопасно място“, пише Павлова.

„Днес е първият ден на 2016 година. Ново начало. Нова глава от живота, която чака да бъде написана. Ще си задавам нови въпроси, ще прегръщам и ще обичам. Ще откривам нови отговори и след това ще продължавам да се променям, да се наслаждавам на живота и да опознавам себе си. А огънят от снощи не ме изпепели – нищо не може!​“, допълва тя.

Пожарът доведе до евакуирането на всички гости и служители на хотела, както и на хората от няколко небостъргача в съседство. Причината за огъня все още остава неизвестна. Шестнадесет души пострадаха леко.

Източник: Novanews.bg

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук