19 C
Бургас
петък, 23 април, 2021

Поморие се включи в инициативата „Ден без асансьори”

Инициативата „Ден без асансьори“ се провежда за трета поредна година в България и за втори път в Поморие. В събитието се включиха ученици от СУ „Иван Вазов” и ОУ „Христо Ботев”. Под ръководството на опитни треньори, стълбите в училищата се превърнаха в забавни спортни площадки.

Доброволци помогнаха на служителите от Дирекция „Образование, култура, туризъм, хуманитарни дейности и спорт” в Община Поморие, като разпространиха специално изработени за събитието брошури с полезна информация за значението на физическата активност за здравето на хората. Инициативата донесе много забавление  и за случайно преминаващи граждани, които с радост демонстрираха колко е лесно движението, независимо от натовареното ежедневие.

Всички от общинската администрация също избраха стълбите, а новият външен, панорамен асансьор на сградата, остана неизползван през целия ден.

Ден без асансьори (No Elevators Day) е европейска инициатива, част от целогодишната кампания NowWeMOVE, която раздвижва все повече хора посредством събития свързани с физическата активност и спорта. Провежда се последната сряда на м. април.

СВЪРЗАНИ НОВИНИ

Leave a Reply

ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ

7,874Феноветекато
1,756последователиследвам
11,740абонатиабонирам
spot_img
spot_img
spot_img

ПОСЛЕДНИ НОВИНИ

%d bloggers like this: