11 C
Бургас
вторник, април 23, 2024

Провадия в шок заради намрен труп на дете

Полицията е открила труп на момиче в изоставена постройка в Провадия. Има съмнения, че той е на 13-годишната Александра, която изчезна на 22 март и бе обявена за издирване.

Близките на момичето са в шок, а хората в града са напрегнати и разстроени, заяви пред Дарик кметът на Провадия Филчо Филев. Те се страхуват особено за децата, голяма част от които пътуват от различни населени места, за да отидат на училище в града.

Кметът е бил информиран за намерен труп вчера около 17:30, но все още не е официално потвърдено дали той е на 13-годишната Александра. Вероятността обаче е изключително голяма, посочи той. Очаква се от чужбина да пристигнат родителите на Александра, за да разпознаят тялото. То е открито в изоставена сграда, която навремето е била ресторант. Тя се намира в южната част на града. На 30 – 40 метра от нея има детска площадка, която е доста посещавана, добави Филев.

Семейството на детето е полагало нужните грижи за него. Родителите са потърсили препитание в чужбина, а момичето е живеело при баба си. Няма информация то да е изчезвало друг път, или да е създавало проблеми, увери Филев.

От общината имат намерение да засилят охраната в града чрез монтиране на видеонаблюдение по пътни артерии, около паркове и учебни заведения.

От варненската полиция коментираха за Дарик единствено, че се работи по установяване на самоличността на момичето и причините и обстоятелствата, довели до смъртта му.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук