12.1 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Огнен ад в Изворище: Пламъците погълнали десет къщи! Местните обвиняват пожарникарите /видео/

Продължава битката на огнеборците с пожара в бургаското село Изворище. Цяла нощ два пожарни екипа са се борили с огъня. Изгорели са десетки постройки, няма пострадали хора. Рано тази сутрин пожарът е локализиран, но снощи възниква ново огнище за щастие далече от населени места. Заради силният вятър обаче опасността отново да се прехвърли към вилната зона на село Изворище нее преминала.

Изгорели са над 5 000 декара сухи треви, 10 вилни постройки, 20 бараки , едно бунгало и парници.  Огънят е обхванал  още 150 декара борови гори и 500 декара широколистни гори.

Сигналът за пожара е подаден вчера около обяд. На място  е изпратена само една пожарна кола, защото информацията е била за горящи сухи треви. Много скоро след това обаче, заради силният вятър, огънят обхваща необитаема къща, след което прехвърля пътя и обхваща и други вили. Мобилизирана  е цялата налична техника в региона.

В потушаването на пожара участваха и доброволчески гасачески групи. В късния следобед вчера възникна ново огнище между  селото и близкия квартал на Бургас – „Банево”. Пътят между тях беше затворен, заради задимяване на пътното платно.  Собствениците на имоти не бяха допускани до тях, за да не се стигне до инциденти.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук