14.9 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Прокуратурата „захапа“ случая „Бършен“

Окръжна прокуратура-Сливен се самосезира и образува проверка по Надзора за законност  за това, спазени ли са нормите за управление на имота, върху който е разположено Летище „Бършен“

Окръжна прокуратура –Сливен се самосезира на база на журналистически  публикации в електронни сайтове, които сочат, че в Наредбата за местните такси на община Сливен , са определени такси за използване на Летище „Бършен“, включително и за автомобилни състезания. Акцентира се върху факта, че на 21.02.2016г. при подобна гонка са загинали двама мъже.

Извършена е проверка, която е установила, че на сайта на ОС-Сливен е поместена Наредба за определянето и администрирането на местните такси и цени на услуги и предоставени права на територията на община Сливен. Съгласно тази Наредба се събират такси за използване на спортно съоръжение мотополигон  „Бършен“ (както е определено в наредбата) – за ползване с летателни апарати, за мотокрос, за управление на пистови мотори, за екстремно шофиране, за DRAG и DRAIF и др.

Образуваната от Окръжна прокуратура –Сливен проверка има за цел да установи дали са спазени нормите за управление на имотите – общинска собственост, специфичните изисквания, регламентиращи организирането и провеждането на автомобилни и мото  състезания, безопасността и сигурността на гражданското въздухоплаване и др.

На основание чл.145, ал.1, т.1 от Закона за съдебната власт , Кметът на Община Сливен е задължен да изпрати в Окръжната прокуратура всички  документи свързани с горепосочения имот, както и всички разрешителни за състезания (при наличие на такива). Документите трябва да бъдат изпратени до 10.03.2016г., след което ще предстои анализ на същите от страна на Прокуратурата.

 

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук