13.2 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Първият снежен човек за сезона посреща туристите в района на връх Мусала.

Първият снежен човек за сезона посреща туристите в района на връх Мусала.

На връх Ботев снежната покривка е 11 см, на Мургаш 5 см, на Черни връх 3 см.

През нощта и утре до обяд над Югоизточна България ще се задържи облачно и на места все още ще превалява. Утре следобед и там облаците ще намалеят. В останалата част от страната от сутринта облаците ще бъдат малко, и слънцето ще бъде щедро, в местата без мъгли. Утре сутринта в ниските места видимостта ще бъде намалена. И утре в югоизточната половина на страната  ще остане ветровито, но до края на утрешния ден северният вятър и там ще стихне. Утре сутринта ще бъде студено, с температури предимно между 3 и 8 градуса, но през деня ще бъде малко по-топло отколкото беше днес. Максималните температури ще бъдат между 11 и 16 градуса

От двата почивни дни за разходка в планината по-хубаво ще бъде времето в неделя – ще бъде почти без облаци, с по-слаб вятър и с по-високи температури в сравнение със съботния ден. Утре все още в планините ще има облаци, макар, че и утре с напредването на деня облачността ще намалее до слънчево. В събота в планината все още ще бъде и ветровито.

Ще духа предимно до умерен северен вятър, по високото на моменти вятърът ще бъде и силен. И през двата почивни дни в планината трябва да се ходи с добра зимна екипировка.

В неделя и в началото на следващата седмица вече няма да вали. Облачността ще бъде предимно разкъсана, до слънчево. В ниските части сутрин ще има мъгли.ранните сутрешни часове ще бъде и студено, с температури между 3° и 8°, в някои райони с температури около нулата. Максималните температури слабо ще се повишат и вече ще бъдат между 12° и 17°.

източник: BTV

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук