20.4 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Първи учебен ден за 80 първокласника в Община Царево

С тържествена програма СОУ „Никола Йонков Вапцаров”- гр. Царево и ОУ „Св.Св.Кирил и Методий” – гр.Ахтопол приеха първокласниците от цялата община. В двора на училищата се събраха родители и ученици от всички класове, за да посрещнат първолаците. През новата учебна година в общината училищния праг за първи път ще прекрачат 80 деца.

Кметът на общината инж. Георги Лапчев и директора на училище „Н.Й.Вапцаров” – г-жа Ваня Атанасова поздравиха всички ученици и учители с настъпването на Новата учебна година 2015 – 2016. За всички първокласници, освен приветствие, имаше и подарък от кмета на община Царево – книжка с любими детски приказки и комплект с учебни пособия.

Събитието по посрещането на новата учебна година в Царево започна с тържествено издигане на националния флаг и изслушването на химна на Република България.  С цветя, усмивки и много празнично настроение започна първият учебен ден. А за първокласниците това се случва за първи път!

„Днес пред вас се отварят нови, непознати хоризонти, независимо дали прекрачвате училищния праг за първи път или за поредна година. Предстои ви да поемете по нов път, изпълнен с предизвикателства. Той невинаги е утъпкан и лек, но вярвам, че ще намерите вярната формула да се справите с трудностите. До вас ще застанат хората, които ще ви помагат, напътстват, ще бъдат ваше семейство – вашите учители. Нека не забравяме, че децата са нашето бъдеще и надежда. Ние като родители и Вие като учители, нека бъдем тяхната опора, за да могат в утрешния ден те да са нашата стабилност и  нашето бъдеще. Бъдете здрави и на добър час!”, пожела в обръщението си към най-малките ученици кметът Лапчев.

Първокласниците Мартин Михайлов, Габриела Ангелова и Христо Атанасов поздравиха своите връстници със стихотворение за първия учебен ден, а Виктор Алдинов получи от директора на училището символичен ключ на знанието. Скулиева пожела успех на първокласниците от името на всички родители, а Теодора Скулиева направи музикален поздрав.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук