13.1 C
Бургас
петък, март 29, 2024

Пътна полиция хваща по 600 шофьори без книжка седмично

Всяка седмица „Пътна полиция“ хваща по 600 нарушители без книжки – тоест, или никога не са имали, или им е отнета и продължават да карат. Това съобщи в пред Нова телевизия Бойко Рановски, началник на „Пътна полиция“. Малко над 300 водачи са хванати с алкохол. 25 деца са загинали миналата година като пътници в катастрофи. 90% от хората в цялата страна ползват колани, ако са на предната седалка, но не е така, ако са на задните седалки.

По думите на Рановски към днешна дата има с 33-ма загинали повече при катастрофи в страната в сравнение с миналата година. „Темата е тъжна, а усилията, която прилагаме, са на предела. Има по един екип за цялата област. След като не може с физическа сила и с хора да се покрие територията, има друго решение – монтирани са стационарни камери“, каза Бойко Рановски.

Той е категоричен, че пари за безопасност на движението има, но трябва да се реализира проект. Такъв проект – за 174 стационарни камери, е започван през годините, но не е завършен. „Искаме да има стационарни камери навсякъде, където има много катастрофи“, категоричен е шефът на „Пътна полиция“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук