11.1 C
Бургас
събота, март 30, 2024

Разследват контрабанда на наркотици за 1 500 000 лева през ГКПП – „Лесово“

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Ямбол се провежда разследване за контрабанда на 16,4 кг. хероин, на стойност около 1 500 000 лв. през ГКПП- Лесово. Съобщават от пресцентъра на Апелативен съд – Бургас. На 10.11.2015 г. около 03,45 часа, през ГКПП –Лесово от Р. Турция в Р. България е влязъл лек автомобил, управляван от 44 – годишния Явор Н. от гр. София. Автомобилът е бил отклонен от митническите органи за проверка.

При извършената щателна митническа проверка е установено, че в бутилки за метан в багажника на автомобила, са били укрити 32 броя пакети, съдържащи прахообразно вещество. Наркополевият тест на място е показал, че пренесеното вещество е хероин. Общото тегло на открития хероин е 16,4 кг., на стойност около един милион и половина.

Окръжна прокуратура – Ямбол незабавно е разпоредила разследване. Извършен е оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, разпитват се свидетели. Активно съдействие за разкриване и преустановяване на престъпната деятелност е оказано от служителите на секторите „Борба с организираната престъпност“ – гр. София.

Установено е, че Явор Н. има съучастник – Камен К. също от гр. София, който съзнателно го е подбудил да извърши престъплението.
За контрабанда на наркотични вещества, извършена от Явор Н. и Камен К. през границата на страната ни с Р. Турция в съучастие, двамата са привлечени като обвиняеми и са задържани от Окръжна прокуратура – Ямбол до 72 часа.
Предстои внасяне на искане за вземане по отношение на обвиняемите по делото постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук