11 C
Бургас
четвъртък, април 18, 2024

Румен Петков за случая „Цонков“: Турция какво прави цели осем години? Защо сега ще води разследване

Случаващо е, че няма реакция на държавата по случая с бившия граничен полицай Михаил Цонков. Инцидентът стана по времето,  когато аз бях министър на вътрешните работи и съм запознат с този случая. По мое разпореждане беше направена пълна вътрешна проверка. Имаше действия на прокуратурата и съда. Нелепо е да се реанимира този случай след почти десет години.“ Това коментира пред zonaburgas.bg водачът на листата на АБВ – Д21 за 2 МИР Бургас Румен Петков.

По думите му, редно е сега министърът на вътрешните работи да огласи резултатите от проверката. Петков е на мнение, че същото трябва да направят и ръководителите на прокуратурата и съда.

„В момента ние допускаме да реанимираме случая, с което деморализираме състава на МВР. Ясно е, че турският плавателен съд е бил в български териториални води, не е реагирал на граничния катер и нещо повече – игнорира го. Сега, вместо да поставим въпроса от другата гледна точка, ние допускаме да се вменяват престъпления на нашите гранични сили. Това деморализира състава. Той служи на държавата, но когато тя трябва да ги подкрепи я няма. Гнус ме е да коментирам“, каза Румен Петков и допълни: „Не виждам разлика между този случай и последния опит на Турция да се меси във вътрешните работи на България, агитирайки да се гласува за една определена партия, на която ние от АБВ – Д21 ще искаме заличаване от съда.“

Коалиция „АБВ – Движение 21“ се явява на изборите с бюлетина №8.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук