17.6 C
Бургас
вторник, април 16, 2024

Секлемова ще води листата на „Движение 21“ в Бургас, Гилмановски иска да е кмет

Областният координатор на „Движение 21“ в Бургас – Христина Секлемова оглави листата на партията за предстоящите местни избори на 25 октомври. Това стана ясно след среща на партийните структури на движението в столицата.

Христина Секлемава е собственик на една от най-известните ПР агенции в региона. Тя е сред основателите на Първото частно основно училище с изучаване на чужди езици „Бургас”. ”Имам сериозни амбиции да работя в сферата на образованието, тъй като натрупах опит в тази област”, каза Секлемова пред zonaburgas.bg

Днес бяха обявени и част от кандидатурите за кметове на „Движение 21”. Политическата партия издига 26 самостоятелни кандидата за кметове на общини на предстоящите местните избори. Това обяви лидерът на движението Татяна Дончева. Сред коалиционните партньори са Реформаторският блок, НДСВ, АБВ, БСП, БЗНС „Ал. Стамболийски“ и Български социалдемократи.

„За „Движение 21“ тези избори са толкова важни, колкото и парламентарните. В листите ни са включени експерти и професионалисти с активно влияние въху гражданското общество. Целта ни е общинските съветници да решат реалните проблеми на хората по места, а с пробива ни в общинските съвети това може да се случи“, заяви лидерът на партията Татяна Дончева. „Превъзхождаме останалите партии с това, че не сме партия на статуквото, а на промяната. От „Движение 21” се кандидатират млади, но и хора, които са видели как се върти виенското колело на политиката и отгоре, и отдолу“ , допълни още председателят на „Движение 21“. „Нашите кандидати не са обвързани с местната клиентела в общинските съвети. Известно е, че традиционните партии произвеждат едни и същи съветници и създават клубове по интереси, цари мир и любов в общинския съвет, но в същото  време в общините няма никакво развитие“, поясни Татяна Дончева.

В Бургас за кметското място „Движение 21“ издига икономиста Аргир Гилмановски

*Гилмановски е роден през 1982 г. и е сред най-младите кандидати в листите на партията за местните избори. По образование е икономист, занимава се със собствен бизнес в сферата на дърводобива, семеен, с едно дете.
*Гилмановски е роден през 1982 г. и е сред най-младите кандидати в листите на партията за местните избори. По образование е икономист, занимава се със собствен бизнес в сферата на дърводобива, семеен, с едно дете.

Бившият кмет на Дупница д-р Пламен Соколов ще се бори отново за кметското място. В Лом партията кандидатира бившия управител на НЗОК д-р Пламен Цеков, в Сливен –  председателя на Българската федерация по хокей на лед Красимир Кръстев, а в Ботевград – Ангел Ангелов.

„Движение 21“ ще има листа от 51 кандидати за общински съветници в София, която ще се води от финансиста доц. Стоян Александров, на второ място е зам.-председателят на партията инж. Симеон Славчев, а на трето – д-р Иван Янев, председател на федерацията „Спорт за хора със зрителни увреждания”. В София партията издига 24 кандидата за районни кметове. Преобладават мъжете – 37, а жените са 14, средната им възраст е 41 години и всички са с висше образование. Най-младият кандидат Ивайло Стоилов е на 25 години и ще се бори за кметското място в Казичене, каза инж. Симеон Славчев. В листите са включени юристи, финансисти, икономисти, инженери, преподаватели от всички висши учебни заведения, лекари и др.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук