28.1 C
Бургас
петък, юли 1, 2022

Силна музика в Слънчев бряг само до 11 вечерта

„Трябва да се намери адекватно решение за временните преместваеми обекти, поставени не по установения ред, на територията на Слънчев бряг с неизвестни собственици.“, стана ясно  по време на работна среща с министъра на туризма г-жа Ангелкова, туроператори, хотелиери и концесионери на плажа във връзка с готовността за предстоящия летен сезон. Беше направено предложение,  тези обекти  да бъдат премахнати, без да се търсят собствениците им, само с писмо, изготвено по надлежния ред от „Слънчев бряг“ АД, стопанисващ алеята, и изпратено до община, прокуратура и полиция. Така ще се съкрати пилеенето на време и средства, а ефектът ще бъде налице. Няма и да се изразходва финансов ресурс, тъй като тези временни обекти генерират отпадъци, за които не плащат. Община Несебър отделя за тяхното почистване между 500 и 700 хил. лв. всяка година.

По време на срещата относно организационна готовност на институциите в областта на туризма бяха повдигнати и въпросите за реда, сигурността и тишината. Кметът на Несебър информира министъра, че е внесена докладна записка с предложение до Общински съвет да се намали с един час времето, в което може да се използва силна музика от заведенията от този сезон вместо до 24 часа, ограничението е сила до 23 часа.

 

На базата на ранните записвания може да се направи прогноза за добър летен сезон, посочи още в началото на срещата Ангелкова. Тя информира, че се очаква ръст в броя на туристите от различни държави В сравнение с миналата година се очаква ръст от 30% на руските туристи и от 15 – 20% на немските. С около 40 на сто повече ще бъдат полските гости, а унгарците и чехите – с около 15 процента. Ангелкова посочи, че за първи път има регистрирани чартърни полети от Франция и по нашето Черноморие ще почиват повече французи. По време на срещата министърът съобщи, че ще бъде организиран туристически панаир за представяне на България в центъра на Москва през юни. Руската страна ще съдейства за осигуряване на централна локация в столицата, където на открито ще можем да представим възможностите за туризъм, които страната ни предлага. Освен това предстои да се обяви процедура за организиране турове с журналисти от Русия, чрез които да се разкрият достойнствата на почивката у нас. Според данни от Асоциацията на руските туроператори, България е в топ 3 на най-предпочитаните дестинации, като пред нас са само Гърция и Кипър, информира още Ангелкова.

Във връзка с очакванията за висок сезон, министърът на туризма апелира към представителите на сектора да полагат усилия, за да се запази високо качество на услугите и туристите, които това лято са предпочели нашето Черноморие да се завърнат отново, тоест да се гарантира устойчивост на резултатите в сектора. Тя предложи, по подобие на курорта „Златни пясъци“, и на територията на община Несебър да има изнесено звено на Регионалната здравна инспекция, което да работи денонощно и да следи нивата на шума. Целта е да се реагира на място при възникване на проблеми. Във връзка с важните поправки към закона за туризма, които още са в процес на създаване, присъстващите представители на туристическия бранш бяха призовани да бъдат активни и инициативни.

 

 

7,907Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук