13.2 C
Бургас
петък, април 26, 2024

Симеонов: Следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг

Вече започнах ефективна дейност. На среща с представители на туристическия бизнес, с ръководството на Министерството на туризма и на Правосъдното министерство разглеждахме въпроси, свързани с началото на туристическия сезон. Това каза в „Денят започва“ по БНТ съпредседателят на „Обединени патриоти“ Валери Симеонов – вицепремиер по икономическата и демографската политика.

Пред бранша има тежки и нерешени проблеми с издаването на работни визи на българи от нашата диаспора – в Украйна и Молдова чакат около 2 000 души с нужната квалификация, посочи ресорният вицепремиер и обеща да се ускори процедурата. Според него трябва да се вземат спешни мерки „срещу това уродливо явление, наречено „преместваеми обекти“.

„Големите наши черноморски курорти са се превърнали в „чаршаф пазари“ от бараки, които са по тротоарите пред луксозните хотели и саботират по-приходоносния туризъм“, подчерта Симеонов. Той припомни, че през 2008 година, когато е бил председател на общинския съвет в Бургас, е започнало „най-мащабното разчистване“ и повече от 50% от преместваемите обекти на територията на община Бургас са били „ликвидирани“.

„Така че имам опит в това отношение, поел съм ангажимент. Този път ще има действия. Отсега ви казвам, че следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг“, предупреди вицепремиерът Валери Симеонов.

Съпредседателят на „Обединени патриоти“ коментира и внесения от ГЕРБ законопроект за въвеждане на мажоритерен избор на народните представители. По думите подобни промени в българското изборно в този момент ще доведе „до бетонирането на най-големите партии и на тези, които разчитат на корпоративен или купен вот“. „В най-добрия случай в българския парламент ще има 3 партии“, допълни той.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук