23.1 C
Бургас
четвъртък, март 28, 2024

Слънчев бряг бори кризата с персонала с платени стажове

По инициатива на изпълнителния директор на „Слънчев бряг” АД Златко Димитров на 19 септември, събота, евродепутатът Мария Габриел и представители на младежки организации от региона ще потърсят заедно възможностите за решаване на кадровия проблем в комплекса. Евродепутатът ще представи европейските програми за младежка заетост, предприемачество и обучения.

 

Проблемът с липсата на подготвени кадри в Слънчев бряг се задълбочава.

Сезонният характер на работата дава възможности за привличането на ученици и студенти по време на ваканциите. Вариантите затова бяха обсъдени и на среща между Златко Димитров и Управителния съвет на СНЦ «Съюз на собствениците», организирана преди дни от «Слънчев бряг» АД. Туристическият бранш заяви желание да приеме практически платени стажове в Слънчев бряг за обучаващите се в специализирани училища и колежи по туризъм. Бизнесът има пълна готовност да провежда трейнинги на желаещите, включително и с възможности за сертифициране. Хотелиерите поставят само едно условие: ясен ангажимент на стажантите в последствие да продължат работа за определен срок в рамките на курорта.

 

Обсъдени бяха и възможностите за провеждане на изнесени борси в големи градове като Бургас и София, на които хотелиерите ще могат да се срещнат с младежите, да им представят своите предложения, да запознаят студенти, ученици и техните родители с условията на труд и настаняване.

 

Основен проблем при наемането на младежи между 16 и 18 години остава тежката административна процедура, за което в съкратени срокове ще бъде търсено съдействие от държавата.

7,954Феновехаресване
2,547последователиследвам
11,481абонатиабонирам
Последни новини
spot_img
spot_img
Свързани новини

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук